Skip to content
PAKO Kortrijk

Connect

Niet-attesterend type. 1uur/dag les.

PAKO Kortrijk

In de ziekenhuisschool PAKO wordt les gegeven aan jongeren die opgenomen zijn in het Psychiatrisch Ziekenhuis H. Familie, meer specifiek in De Korbeel of in De Patio (zowel kleuter, basis als secundair onderwijs).


In De Korbeel kunnen jongeren tussen de 0 en 18 jaar met diverse psychische moeilijkheden, verblijven voor een multidisciplinaire diagnosestelling en behandeling (3 leefgroepen van telkens 14 kinderen). De duur van de behandeling is individueel afhankelijk en verloopt in termijnen van acht weken.


De Patio is een forensische jeugdpsychiatrische afdeling met plaats voor 7 jongeren tussen 12 en 18 jaar met een (vermoeden van) psychiatrische problematiek en een juridisch statuut (MOF) bij de jeugdrechtbank. Na een observatieperiode wordt overgegaan naar een intensieve behandeling van minstens zes maanden.


De lessen in PAKO (Patio en Korbeel) worden gepland volgens het therapieschema van de leefgroepen. De leerlingen komen een vijftal uur per week naar de ziekenhuisschool om les te volgen. Iedere leerling heeft een titularis, de leerlingenbegeleiding helpt het schooltraject op te volgen. School wordt individueel aangepast aan de mogelijkheden en noden van de jongere. Indien nodig worden de lessen aangevuld met taken of opdrachten die de leerlingen met de nodige ondersteuning in de leefgroep kunnen maken. In overleg met de thuisschool kan er geëvalueerd worden.

Contact

Groeningepoort 4

8500 Kortrijk


Website

Play Video